Sådan tegner du forskellige ansigtsudtryk

Hvis du skal tegne en karakter være sur, overrasket, glad eller skuffet, så er et spejl et god hjælpemiddel. Som en slags skuespiller kan du forestille dig, hvordan den person du skal tegne ville føle og lave et ansigt, der passer. Du kan også tage en selfie med din telefon og bruge billedet til at tegne efter.
Hvis du ikke har sådan et gummifjæs som mig, så har jeg her lavet et par eksempler du kan bruge. Nogle af dem er ret fjollede, men lad os se om ikke der er nogle udtryk der passer til dine personer.
Grrr!

Her forestillede jeg mig som en sergent i hæren, der råber ad sine folk. Læg mærke til de dybe furer fra næsen og ned og hvordan der opstår horisontale rynker over næsen. Og af en eller anden grund kan man ikke se de nederste tænder, selvom munden står helt åben. Det er nok fordi mundvigene vender nedad og trækker det midterste af underlæben op.

Keder mig!

Det her er et ret overdrevet udtryk, men læg mærke til de halvt lukkede øjne og de hævede øjenbryn. Personen her ruller også med øjnene, altså kigger op og væk. Jeg ved ikke hvorfor man gør det, når man ikke gider noget, men det gør man altså! Og så er det jo en god måde at vise kedsomhed på – også i en tegneserie.

Whoa!

Her forestillede jeg mig, at noget sprang of ad en æske eller lige ud foran mig. Læg mærke til de dobbelthager der opstår ( i hvert fald på mig) når man trækker hovedet tilbage. De højt hævede øjenbryn og vidt åbne øjne er også vigtigt for at vise overraskelse.

Årh, hvaaad!

Her er det en figur, der nok også er overrasket, men mere positivt. Måske ser han sin ven lave et sejt trick på skateboard eller en vild nytårsraket. Her er øjnene også vidt åbne og øjenbrynene hævet, men munden er mere glad.

Hmmm

Her er den er person, der bakser med et problem for sig selv. Ville man lave det helt tydeligt kunne man lade ham klø sig i håret, men her er det mere den skæve/tillukkede mund og øjenbrynene, der viser følelsen. Med det ene øjenbryn hævet og det andet mere vredt/irriteret, viser det modsatrettede/komplicerede følelser.

Og hvad så?

Ham her har et irriterende udtryk, der viser han er pænt ligeglad. Det er helt klart et ansigt, han kun laver til en anden, for at vise hvor uimponeret han er. Det ene øjenbryn hævet og de halvt lukkede øjenbryn, sammen med det skæve smil giver et arrogant udtryk.

Hvad så dér?

Ham her prøver helt klart at vise hvor cool han er. Det selvglade smil sammen med øjenbrynene hævet i midten giver indtryk som en person, der helt klart synes han selv er megasej. Og han laver helt klart det fjæs TIL nogen. Man ser ikke sådan ud, mens man går rundt derhjemme alene.

Båt båt!

Ham her klovner helt vildt, med tungen ude og højt hævede øjenbryn. Igen et ansigtsudtryk, man nok ikke laver, når man er alene. Ham her VED godt han er åndssvag, måske han lige har fortalt en virkelig dårlig vits.

Som du kan se er der rigtig mange udtryk man kan lave på sine tegneseriefigurer, for at udtrykke følelser. Vil du vide noget om hvordan man tegner baggrunde, så kan du læse dette indlæg.

Skriv en kommentar